Culinair

Hoe roerei in avocado te koken: hetzelfde recept dat voor veel ophef zorgde – en met goede reden

#image_title
486views

Veel mensen – of beter gezegd degenen die dit gerecht al hebben geprobeerd – beschouwen een in een avocado gebakken ei als een uitstekend ontbijt en dus een uitstekend begin van de dag, terwijl anderen de smaak van gebakken avocado niet lekker vinden.

Om erachter te komen tot welke categorie u behoort, moet u proberen het zelf te maken.

En nu zullen we u in detail vertellen hoe u dit kunt doen.

Om dit gerecht te bereiden, moet je eerst de avocado wassen (je hebt er 1 nodig), hem doormidden snijden en de pit verwijderen met een mes.

Eieren
Foto: © Belnovosti

Dan moet je de avocadohelften besprenkelen met olijfolie – een halve theelepel is voldoende, bestrooi met gemalen zwarte peper, zout en gedroogde knoflook.

Breek een kwarteleitje in het gat van het bot – zoals je begrijpt, heb je er 2 nodig, en strooi er geraspte Parmezaanse kaas over – dit duurt ongeveer 20 gram.

Je moet de avocado 10-15 minuten in de oven op 180 graden koken: als je van een vloeibare dooier houdt, dan is 10 minuten voldoende, als het hard is, zoals een gekookt ei, dan 15 minuten. Het wordt in ieder geval heerlijk.

Je kunt trouwens een avocado met een kippenei bakken, maar omdat het onwaarschijnlijk is dat deze in het gat uit de put past, zul je een deel van het vruchtvlees moeten verwijderen.

Eerder legden we uit waarom worst schuin wordt gesneden.