Culinair

Hoe sappig gehakt voor koteletten te koken: 2 culinaire trucs

568views

Het is beter om geen kant-en-klaar gehakt te kopen.

Het is raadzaam om zo’n halffabrikaat zelf te bereiden.

In dit geval kunt u geen twijfel hebben over de kwaliteit van de gerechten.

Maar als je een smakelijkere en sappigere gehakttraktatie wilt krijgen, moet je nog twee culinaire trucs overwegen.

Gemalen vlees
Foto: © Belnovosti

Extra ingrediënten

Om te voorkomen dat het gehakt uitdroogt, moet je extra ingrediënten gebruiken.

Koude boter die in gehakt wordt geraspt, zal het uiteindelijke gerecht bijvoorbeeld veel interessanter maken.

Je kunt ook veilig groenten toevoegen, wat de bereiding sappiger maakt.

Chef-koks letten niet alleen op de gebruikelijke uien, maar ook op aardappelen, kool en courgette.

Dubbele verwerking

Als je wilt dat de textuur zachter is, is het beter om het gehakt twee keer door een vleesmolen te draaien.

Het zou geen kwaad om de massa te verslaan om het luchtiger te maken.

Eerder vertelden we je wat je moet doen als het gehakt te zout is.