Culinair

Hoe u de versheid van kippenvlees kunt bepalen: de belangrijkste tekenen van een verlopen product – handig om te weten

#image_title
477views

Als je gezond wilt zijn en je goed wilt voelen, dan moet je verantwoord eten. Het dieet moet evenwichtig en correct zijn.

Een voldoende hoeveelheid eiwit in het menu is noodzakelijk.

Het is het beste om mager vlees te kiezen om de benodigde hoeveelheid nuttige elementen te krijgen, je kunt bijvoorbeeld aandacht besteden aan kip.

Maar hier is het erg belangrijk om een ​​kwalitatief hoogstaand en vers product te kiezen.

Kip
Foto: © Belnovosti

Hoe de versheid van kip te bepalen

Eerst moet u de kleur van het product beoordelen.

Als het vers is, heeft het roze vlees, maar verwende kip heeft een grijzere tint.

In dit geval kunnen er geelachtige vlekken op het oppervlak verschijnen.

Daarnaast moet je letten op de geur van de kip. Je moet er vanaf komen als het aroma een zure of ammoniakgeur heeft.

Er is een andere manier om snel de kwaliteit van het product in de koelkast te bepalen.

Om de test uit te voeren heb je alleen een mes en een fornuis nodig.

Je moet de gasbrander aanzetten en het mes verwarmen. Daarna moet je het karkas doorboren. Als er hierna een onaangename geur ontstaat, kan dit erop wijzen dat het vlees niet vers genoeg is.

Eerder hebben we je verteld hoe je kipfilet op de juiste manier kookt, zodat deze lekker en sappig is.