Culinair

Hoe universele jus in een half uur te bereiden: recept onthuld

#image_title
477views

Het is moeilijk om een ​​bijgerecht te vinden dat niet met jus kan worden geserveerd. Moeilijkheden doen zich alleen voor bij het recept zelf – ik wil dat de smaak harmonieus is.

We zullen je vertellen hoe je zo’n jus kunt bereiden, die kan worden geserveerd met pap, groenten of pasta.

Vereist:

  • vlees (bij voorkeur varkensvlees) – 400 g;
  • 2 teentjes knoflook;
  • wortels – 1 stuk;
  • plantaardige olie – 10 ml;
  • bloem – ¼ eetl. l.;
  • tomatenpuree – 1,5 eetl. l.;
  • olijven – 10 stuks;
  • water (bouillon) – een half glas;
  • melk – 2 el. l.;
  • zout.

Hoe koken

1. Schil de groenten. Je moet de wortels raspen, de knoflook door een pers halen en dan de groenten samen bakken in plantaardige olie. Voeg kruiden naar smaak toe.

2. Snijd het vlees in stukjes, voeg toe aan de groenten en laat afgedekt 5 minuten sudderen.

Voedsel
Foto: © Belnovosti

3. Meng de tomatenpuree, melk en water (bouillon) en giet dit over het vlees.

4. Voeg de bloem toe om de saus dikker te maken, daarna de olijven en laat sudderen tot het vlees gaar is.

Eerder vertelden we je hoe je gelei van groenten kunt maken.