Culinair

Hoe versier je een nieuwjaarstaart? Ongelooflijke vakantie-ideeën!

#image_title
463views

Het versieren van taarten is net zo belangrijk als hun smaak, vooral als het gaat om het dessert dat ter gelegenheid van het nieuwe jaar wordt bereid. Dit artikel onthult de populairste zoete decoratietechnieken, evenals ideeën die in uw eigen keuken kunnen worden herhaald.

Inhoud

Crème decoratie voor nieuwjaarstaart

Absoluut elke boter-, eiwit-, kwark-, chocolade- of banketbakkersroom is geschikt voor het versieren van nieuwjaarsgebak. Het hangt allemaal af van de smaakvoorkeuren en vaardigheden van de huisvrouw. In de regel wordt room niet alleen gebruikt voor het in laagjes aanbrengen van cakevellen, maar ook voor het egaliseren van het oppervlak van het dessert en het creëren van decoratieve elementen.

Meestal worden de zijkanten en het oppervlak van het product in twee fasen met crème gladgemaakt. Bij de eerste (ruwe coating) zijn de gebakken producten bedekt met een dunne laag crème, waarbij alle kruimels die door de crème heen kunnen verschijnen vanaf de zijkanten worden verzameld. Daarna zetten ze het dessert een tijdje in de koelkast, zodat de room hard wordt, en bedekken het met een nieuwe laag.

Het is niet altijd mogelijk om de zijkanten en bovenkant nauwkeurig uit te lijnen, maar dit is geen probleem, omdat gestructureerde oppervlakken tegenwoordig in de mode zijn. Het is heel gemakkelijk om met je eigen handen te maken met een gewone vork of mes. Ook ‘naakte’ desserts met een ruwe coating blijven populair.

Om een ​​romige decoratie voor het bakken voor het nieuwe jaar te creëren, kun je niet zonder speciale hulpstukken. Je kunt ze natuurlijk proberen te vervangen door geïmproviseerde apparaten, maar zelfs zonder dit kun je een mooi dessert maken door het te versieren met peperkoekkoekjes, bessen, fruit, schuimgebakjes en andere zoetigheden.

Ze blijven perfect aan het oppervlak plakken met een kleine hoeveelheid room, of je kunt ze op de bakplaat leggen met behulp van bamboespiesjes, je hoeft ze alleen maar in de nog hete peperkoek te steken.

Wanneer u snoepjes op de room legt, moet u er rekening mee houden dat de meringue eenvoudig kan smelten door de natte coating, dus het is beter om deze te isoleren door het contactgebied in gesmolten chocolade te dopen.

Het romige dessert moet tot het feest in de koelkast worden bewaard, maar een half uur tot een uur voor het serveren moet het op kamertemperatuur worden opgewarmd.

Tips voor het decoreren van gebak met fondant

Veel huisvrouwen werden verliefd op mastiek vanwege de beschikbaarheid en het gebruiksgemak. Je kunt het gebruiken om gebakken goederen bovenop te bedekken, verschillende figuren te boetseren of zoete applicatieafbeeldingen te maken. Om de zoete pasta te kleuren, wordt kleurstof voor levensmiddelen of fruit- en groentesappen (bieten, wortels, bosbessen, spinazie, enz.) Gebruikt.

Nieuwjaarstaart kan worden bekleed met witte of blauwe fondant. Dit komt volledig overeen met het kleurenschema van het evenement, maar voordat het wordt bedekt, moet het worden uitgelijnd. Op een oneffen oppervlak zal de mastiek zich in golven of plooien gaan verzamelen, wat er niet smakelijk uitziet.

Vaker zijn gebakken producten bedekt met chocoladeganache. Dit is een massa die slagroom en chocolade bevat. Het genivelleerde product laat men goed afkoelen en wordt vervolgens bedekt met een laag dungewalste mastiek. De coating wordt op de crème genivelleerd en het overtollige wordt afgesneden.

Het is niet mogelijk om een ​​nieuwjaarsversiering te maken van mastiek in de vorm van opengewerkte sneeuwvlokken zonder speciale plunjerstekken, die in gespecialiseerde winkels kunnen worden gekocht. Maar je kunt sneeuwpoppen maken, een kerstboom uitknippen of een applique maken in de vorm van goudvinken met een gewoon mes en je eigen handen. Je kunt kinderen betrekken bij het vormgeven van het decor; ze zullen het erg leuk vinden.

Hoe fruit te gebruiken voor decoratie

Thuis kun je de cake prachtig versieren met fruit, dat nu zelfs in de winter in de winkel kan worden gekocht. Je kunt zowel seizoensgebonden citrusvruchten of veenbessen gebruiken, als meer zomerkersen, aardbeien, frambozen en andere. Ze kunnen worden bestrooid met poedersuiker om sneeuw te imiteren.

Het wordt niet aanbevolen om bevroren fruit en bessen te nemen, omdat ze na het ontdooien hun aantrekkelijke uiterlijk kunnen verliezen en de vloeistof die vrijkomt het uiterlijk van het hele dessert zal bederven.

U moet de nieuwjaarsfruit- en bessenversieringen voor het dessert onmiddellijk voor het opdienen neerleggen, en als u dit van tevoren doet, moeten ze bedekt zijn met decoratieve gel of gelei voor cakes. Zo krijgen ze een prachtige glanzende glans en behouden ze hun uitstraling.

Dunne plakjes sinaasappels, peren of appels kunnen worden gekarameliseerd. Dit maakt het decoreren van taarten minder “grillig” dan het gebruik van vers fruit.

Gebakken goederen met chocoladedecoratie

Liefhebbers van decor zonder mastiek kunnen hun nieuwjaarstaart versieren met chocolade. Onze moeders gebruikten dit product ook. Bedekten ze vroeger thuis het eindproduct alleen met een laag chocoladeglazuur, nu creëren ze complexere composities met vlekken, chocoladesnoepjes, bloemen en figuren van mensen, dieren en bomen.

Om het glazuur in mooie vegen op de zijkanten van de cake te laten liggen, moet de crème die het dessert bekleedt goed gekoeld zijn. Giet het glazuur uit een spuitzak met de punt erboven afgesneden en beweeg langs de rand.

Je kunt bijvoorbeeld een kerstboom maken van chocolade door er een sjabloon van te tekenen op perkament en deze vervolgens te bedekken met gesmolten chocolade. Na het uitharden de kerstboom voorzichtig van het papier halen en op de bakplaat plaatsen.

Het decoreren van taarten is bijna nooit alleen maar room, mastiek, chocolade of fruit. Vaker worden verschillende technieken en soorten decor gecombineerd in één dessert, en het uiterlijk van de traktatie profiteert hier alleen maar van. De volgende foto’s van taarten, die ter inspiratie kunnen worden gebruikt, laten zien hoe u room, mastiek, fruit en chocolade harmonieus combineert.