Culinair

Hoe vis in beslag met citroensap te bakken: lekker en eenvoudig

#image_title
470views

Veel huisvrouwen serveren graag vis aan de vakantietafel.

Maar soms kunnen zich problemen voordoen met de beste manier om het voor te bereiden, zodat gasten en leden van het huishouden zeker van zo’n traktatie zullen genieten.

Culinaire experts raden aan om visfilets in beslag te koken met toevoeging van citroen. In dit geval krijgt het gerecht een interessante en heldere smaak.

Ingrediënten

Voor 600 g vis moet u nemen:

Vis
Foto: © Belnovosti
  • bloem – 180 g;
  • suiker – 1/2 theelepel;
  • peper – 1/4 theelepel;
  • zout – 1 snuifje;
  • ei – 1 stuk;
  • bakpoeder – 1 theelepel;
  • water – 160 ml;
  • citroensap – 160 ml;
  • plantaardige olie – 3 el. l.

Hoe vis heerlijk in beslag te koken

Snijd om te beginnen de filet in stukjes, die in een mengsel van zout en peper moeten worden gerold.

In een aparte container moet je 120 g bloem combineren met zout, suiker en bakpoeder.

Meng in een tweede kom het ei, het water en een deel van het citroensap. Vervolgens moeten de massa’s worden gecombineerd en gemengd, zodat het werkstuk homogeen en zonder klonten is.

De resterende bloem en het sap moeten in verschillende containers worden verdeeld.

Stukjes vis moeten eerst in sap en vervolgens in bloem worden gedompeld. Ten slotte moet het product in het voorbereide beslag worden gedompeld.

Hierna moet de vis in een voorverwarmde koekenpan met olie worden geplaatst. Bak de stukken niet langer dan 3-4 minuten aan elke kant.

Eerder schreven we over hoe je heerlijk vis in de oven kunt bakken.