Culinair

Hoe vis te bakken zodat het niet droog maar sappig wordt: het smelt in je mond

#image_title
473views

Soms merken zelfs ervaren koks tot hun ergernis dat de gebakken vis zo droog blijkt te zijn dat je hem niet meer wilt eten.

Als je een soortgelijke situatie bent tegengekomen, haasten we ons om een ​​klein trucje met je te delen, waarmee de vis die je kookt altijd lekker en sappig zal zijn.

De truc is om de vis te laten weken voordat je hem in beslag doopt of paneert.

Om dit te doen, heb je melk nodig, waaraan je een snufje zout moet toevoegen.

Gefrituurde vis
Foto: © Belnovosti

De vis moet ongeveer 30 tot 60 minuten in deze “marinade” doorbrengen – de exacte tijd hangt af van de grootte van de filet.

Niet alleen zal de vis goed worden geweekt en sap in de braadpan sijpelen, maar de melk zal hem ook van die zeer hatelijke geur ontdoen.

Zout zal op zijn beurt de visfilet elastischer maken en het gerecht zal zeker niet uit elkaar vallen.

U hoeft zich geen zorgen te maken dat de vis na het weken een melkachtige smaak krijgt – dit zal niet merkbaar zijn in de afgewerkte schaal.

Eerder vertelden we je hoe je pittige en aromatische haring voor op tafel kunt bereiden.