Zandkoekdeeg is een uitstekende basis voor zelfgemaakt bakken.
Als je een eenvoudig recept volgt, wordt het werkstuk flexibeler, malser en erg lekker.
Dit deeg is perfect voor taarten en taarten.
Ingrediënten
- boter – 100 g;
- bloem – 250 g;
- poedersuiker – 100 g;
- ei – 1 st.
Houd er rekening mee dat de olie niet koud mag zijn. Het is beter om alle producten vooraf uit de koelkast te halen, zodat ze op kamertemperatuur komen.
Hoe zandkoekdeeg te bereiden
Je moet de boter en de suiker malen en er vervolgens bloem en ei aan toevoegen.
Alle componenten moeten vervolgens goed gemengd worden. Dan moet je het deeg in een bal verzamelen en afkoelen. Na een half uur of een uur kunt u het kookproces voortzetten.
Het mengsel moet koud de oven in. Het is raadzaam om op verschillende plaatsen met een vork in het werkstuk te prikken.
Deze bodem mag maximaal 15 minuten gebakken worden in een voorverwarmde oven (180 graden). Vervolgens kunt u de vulling toevoegen en doorgaan met het bereiden van heerlijk zelfgemaakt gebak.