Culinair

Hoeveel eieren zijn er nodig voor perfecte en luchtige pannenkoeken: dit zou elke fijnproever moeten weten

#image_title
145views

Rauwe kippeneieren zijn een belangrijk ingrediënt in pannenkoekenbeslag.

Zonder dit product zal het moeilijk zijn om de componenten te ‘koppelen’. Bovendien zal het deeg uiteraard niet rijk worden en niet de ideale consistentie krijgen.

En over het algemeen worden pannenkoeken dankzij eieren veel smakelijker.

Maar het is belangrijk om het niet te overdrijven met dit ingrediënt. Door de overvloed aan eicomponenten kan het gerecht zijn zachtheid en “luchtigheid” verliezen.

pannekoeken
Foto: © Belnovosti

Hoeveel eieren moet je aan de basis toevoegen om de perfecte pannenkoeken te krijgen?

Juiste verhouding van ingrediënten

Voor 500 milliliter vloeistof (meestal wordt kefir gebruikt bij het bereiden van pannenkoeken, soms wordt een kleine hoeveelheid water toegevoegd) is één rauw ei voldoende.

Veel huisvrouwen voegen meer eieren toe, waardoor het gerecht zijn luchtigheid verliest.

Maar als je minder eicomponent gebruikt, worden de pannenkoeken echt luchtig en zacht als pluisjes.

Een belangrijke nuance: de regel is alleen van toepassing op pannenkoeken. Probeer de aanbeveling niet op te volgen bij het bereiden van pannenkoeken, omdat je meer eieren aan het pannenkoekdeeg moet toevoegen.

Eerder vertelden we je hoe je de kwaliteit van aardappelpannenkoekjes kunt verbeteren.