Culinair

Is het de moeite waard om frisdrank te blussen en hoe je het correct doet: een korte uitleg

#image_title
471views

Het onderdrukken van frisdrank wordt gedaan zodat de gebakken producten luchtig en luchtig worden, omdat frisdrank zelf dit niet zal bieden.

Om het te doven, moet het worden gecombineerd met zuur – er zullen zich koolstofdioxidebellen vormen.

Als frisdrank in pure en ontlede vorm wordt gebruikt, krijgen de bakproducten een bittere en zoute smaak.

Laten we eens kijken hoe we frisdrank kunnen blussen, zegt vierdeklasse-bakker Yulia Arkhipova.

Frisdrank
Foto: © Belnovosti

Hoe frisdrank correct blussen?

We combineren frisdrank met zuur en voegen dit mengsel toe aan het deeg, of mengen frisdrank met andere droge ingrediënten, waarbij we de nodige vloeistof gieten.

Sommige huisvrouwen zijn van mening dat de tweede methode voorkomt dat kooldioxide verdampt, waardoor de gebakken producten luchtiger worden.

Meestal wordt het blussen gedaan met tafelazijn 9% in een verhouding van 2 op 1. Het gebruik van citroensap en appelazijn werkt ook.

Eerder schreven we al waarom we groenten niet heerlijk konden bakken.