Culinair

Is het mogelijk om heerlijke rode borsjt te koken zonder azijn: wat huisvrouwen niet weten

#image_title
191views

Veel mensen weten dat het in de meeste gevallen moeilijk is om borsjt te koken zonder azijn.

Deze component is “verantwoordelijk” voor de karakteristieke zure smaak die een onderscheidend kenmerk is van borsjt.

Azijn is ook een ingrediënt dat de gewenste tint soep kan behouden.

Je wilt echter niet altijd azijn toevoegen aan het eerste gerecht. Veel mensen zijn bang om te veel azijn te introduceren – in dit geval zal het onmogelijk zijn om de soep te fixeren. Anderen denken dat zelfs een kleine hoeveelheid azijn het gerecht schadelijker zal maken.

azijn
Foto: © Belnovosti

Is het mogelijk om klassieke borsjt van hoge kwaliteit te bereiden zonder azijn te gebruiken?

Het blijkt dat het antwoord op deze vraag positief is. Om dit te doen, hoeft u alleen maar een waardige vervanging voor gewone azijn te vinden. Het is niet zo moeilijk om uw plannen uit te voeren.

Veel componenten hebben dezelfde eigenschappen.

Hoe azijn te vervangen voor een zure smaak

De allereerste optie die koks gewend zijn te gebruiken is tomatenpuree. Tijdens het frituren wordt één lepel toegevoegd. Het is het beste om natuurlijke tomatenpuree te kiezen.

Anderen introduceren zelfs tomatensap.

Zuurkool voegt ook zuurheid toe.

Om de kleur te behouden

Je kunt de kleur van borsjt behouden met een halve lepel suiker. Een klassieke optie voor het vervangen van azijn is ook citroensap – deze optie zal zeker nuttiger zijn.

Ook wordt in plaats van klassieke azijn appelazijn geïntroduceerd.

Eerder hadden we het al over hoe je de perfecte salade kunt bereiden.