Culinair

Is het mogelijk om koolrolletjes van zuurkool te maken: een stapsgewijs recept

#image_title
472views

Gevulde koolrolletjes worden niet alleen gemaakt van witte kool, maar ook van Savooiekool en zelfs Chinese kool. Dergelijke innovaties verbeteren de smaak van het gerecht aanzienlijk.

De ontwikkeling van het culinaire denken stopt daar niet. Probeer koolrolletjes gemaakt van zuurkool.

Expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie Yulia Arkhipova, een kok en bakker van de vierde klasse, vertelde hoe je koolrolletjes kunt bereiden van zuurkool met vlees, rijst en champignons.

Vereist:

  • zuurkool (heel) – 800 g;
  • gehakt – 350 gr;
  • rijst – 1 eetl.;
  • champignons – 150 gr;
  • uien – 2 stuks;
  • wortels – 1 stuk;
  • plantaardige olie – 3 el. l.;
  • tomatenpuree – 2 eetl. l.;
  • zout, peper – naar smaak;
  • water (bouillon) – 500 ml.

Hoe koken

1. Was de rijst en kook tot hij half gaar is.

Gevulde koolrolletjes
Foto: © Belnovosti

2. Fruit fijngesneden ui, grof geraspte wortelen en gesneden champignons.

3. Meng de gekoelde rijst met gehakt, voeg 2/3 van de gebakken groenten en champignons toe, zout, zwarte peper, meng.

4. We demonteren de kool in bladeren, snijden de nerven eruit, vullen en vormen koolrolletjes.

5. Doe de overgebleven kool in een pan en rol de kool.

6. Giet kokend water en tomatensaus over de overgebleven jongen, breng aan de kook en giet over de koolrolletjes.

Laat afgedekt op laag vuur een uur sudderen. Serveer warm met zure room en kruiden.

Eerder vertelden we je waarom garnalen rubberachtig worden.