Culinair

Italiaanse kipfilet: de vogel wordt sappig en aromatisch – PP-recept

#image_title
552views

Kipfilet is een betaalbaar product dat vol zit met nuttige elementen.

Veel fans van goed en gezond eten proberen kip in hun dieet op te nemen om de benodigde hoeveelheid voedingseiwitten binnen te krijgen.

Maar niet elke huisvrouw kookt graag kip. Het punt is dat het product gemakkelijk boven een vuur kan worden gedroogd.

Maar er is een kookmethode die je altijd helpt een sappig, zacht en smaakvol gerecht te krijgen.

Filet
Foto: Pixabay

Het kookproces is eenvoudig.

Zelfs een beginner in koken kan zo’n lekkernij zonder problemen op tafel serveren.

Welke producten zijn nodig

Voor 500 g filet moet u het volgende bereiden:

  • mozarella – 200 g;
  • zemelen – 3 el. l.;
  • tomatensaus – 300 g;
  • tomaten – 2 st.

Zo bak je heerlijk kip

Snijd om te beginnen de filet in porties en wrijf met je favoriete kruiden.

Vervolgens moet de vogel in zemelen worden gerold en 20 minuten in de oven worden geplaatst.

Hierna moet je tomatensaus over de filet gieten en er stukjes kaas bovenop leggen.

Het gerecht wordt smakelijker als je nog een laag stukjes tomaat en kaas toevoegt.

Bak het gerecht tot de kip gaar is.

Eerder vertelden we je hoe je knapperige, met aardappelen gepaneerde karbonades kunt bereiden.