Culinair

Je kunt dit niet in de winkel kopen: hoe je thuis zure room maakt – je hebt maar een liter melk nodig

#image_title
473views

Volgens ervaren huisvrouwen is er niets ingewikkelds aan het maken van zelfgemaakte zure room.

Het enige dat je nodig hebt zijn een paar lepels zuurdesem, een liter melk en een uur vrije tijd.

Let op: het vetgehalte van melk moet minimaal 3,5-4,5% zijn – dit heeft invloed op de uiteindelijke smaak van het product.

Nu je alles hebt ingeslagen wat je nodig hebt, kun je aan de slag.

Zure room en pannenkoeken
Foto: © Belnovosti

Leg een badstof handdoek op de bodem van de pan, plaats er een literpot op en vul deze met melk.

Je moet water in de pan zelf gieten, zodat het blikje melk er volledig in ondergedompeld is.

Breng nu de pan naar het fornuis, waar je wacht tot het water kookt. De melk moet ook goed opwarmen en bijna (dit is belangrijk) koken.

Haal hierna de pot uit de pan en laat de melk afkoelen, laat deze op kamertemperatuur staan.

Het enige dat overblijft is om de starter toe te voegen – 2-3 eetlepels gewone zure room, meng en laat 45 minuten staan ​​onder een gesloten deksel – totdat deze volledig is afgekoeld.

Zeef de zure room door kaasdoek en je kunt een monster nemen.

Hoe je uitzonderlijk knapperige aardappelpannenkoekjes maakt, vertelden we je al eerder.