Culinair

Magische mandarijntaart voor nieuwjaar

#image_title
486views

Mandarijnen zijn hetzelfde verplichte kenmerk van het nieuwe jaar als een versierde kerstboom, cadeautjes eronder en mousserende wijn in glazen!

Aan de vooravond van de vakantie is het de moeite waard om een ​​magische mandarijn-yoghurttaart te bakken om uw gasten of huisgenoten te plezieren en te verrassen. Waarom magisch? Omdat het als bij toverslag van de tafel verdwijnt! Dus laten we beginnen.

Taart ingrediënten

  • tarwemeel 1 ½ kopjes;
  • yoghurt 1 kopje;
  • zout ½ theelepel;
  • bakpoeder 2 theelepel;
  • suiker 1 (in deeg) + 1/3 (voor siroop);
  • geurloze plantaardige olie ½ kopje;
  • eieren 3 grote of 4 kleine;
  • vanilline op de punt van een mes (vanillesuiker 1 theelepel);
  • mandarijnen 2 stuks;
  • poedersuiker om te bestrooien (optioneel).

Je hebt ook nodig:

  • springvorm met een diameter van 20-25 cm;
  • mixer of garde;
  • bakpapier (perkament)

Mandarijntaart en tips maken

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg perkamentpapier op de bodem van de springvorm, vet de pan in met boter of margarine en bestrooi met bloem, zodat de uiteindelijke cake gemakkelijk uit de pan komt.

  • Meng in een grote kom alle droge ingrediënten: gezeefde bloem, zout, vanille, bakpoeder. Als je geen bakpoeder hebt, kun je het ook zelf maken. Neem hiervoor baking soda, kristallijn citroenzuur en zetmeel in een verhouding van 3:5:12, meng grondig. Een deel van de bloem (maximaal een halve portie) kan worden vervangen door volkorenmeel.

Eenmaal afgekoeld, bestrooi met poedersuiker. Kan warm of geheel gekoeld geserveerd worden.

Geurige, zoete, ongelooflijk smakelijke taart voor gebruik! Geniet van je thee!