Culinair

Met deze zelfgemaakte ketchup vergeet je kupeshki

#image_title
470views

Veel mensen garneren hun eten graag met ketchup. Maar de inhoud van degene die in de winkels wordt verkocht, is vaak twijfelachtig, dus vandaag laten we je zien hoe je het thuis kunt maken.

Benodigde producten voor de ketchup:

9 goed gerijpte tomaten

¼ kopje bruine suiker of honing

¼ kopje gedistilleerde azijn

1/2 theelepel uienpoeder

1/4 theelepel knoflookpoeder

1/4 theelepel zwarte peper

zout (naar smaak aanpassen)

Kijk beter:

Methode van voorbereiden:

Blancheer de tomaten eerst in voldoende water. Dek af en kook gedurende 3 minuten of tot de tomaten beginnen te pellen. Koel de tomaten volledig af en doe ze in de blender. Pureer de tomaten zonder water toe te voegen. Zeef de tomatenpuree met behulp van een fijne zeef en verwijder de zaadjes en het vel van de tomaten.

Voeg vervolgens in een pot de tomatenpuree toe, voeg de suiker, azijn en alle kruiden toe. Goed mengen. Kook op laag vuur gedurende 30-40 minuten of tot de gewenste consistentie. Af en toe roeren.

Laat het volledig afkoelen en dan is het klaar om te bewaren (in een luchtdichte verpakking in de koelkast gedurende maximaal 3 maanden).