Dit is een geweldig gerecht voor de wintermaanden, het smaakt heerlijk en het zal je snel opwarmen.
Ingrediënten voor Zweedse currysoep:
2 eetlepels olijfolie
30 g boter
1 ui, gehakt
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
1 duimgroot stuk gember, geschild en fijn geraspt
1 groot teentje knoflook, geperst
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen kurkuma
1 eetl kerriepoeder
1,8 liter groente- of kippenbouillon
yoghurt en chilipeper – om te serveren
Kijk beter:
Methode van voorbereiden:
Verhit de olijfolie en de boter in een grote pan of ovenschaal op middelhoog vuur. Fruit de ui, de bleekselderij en een flinke snuf zout gedurende 10 minuten tot de groente zacht is. Roer de gember en knoflook erdoor en kook nog 1 minuut. Voeg de komijn, gemalen koriander, kurkuma en kerriepoeder toe. Roer de Zweedse soep en voeg de bouillon toe. Dek af en laat nog 1 uur en 15 minuten sudderen. Klop met een blender en voeg de yoghurt toe.