Culinair

Niet alleen meel en crackers: welke producten kunnen veilig worden gebruikt voor het paneren van koteletten

#image_title
191views

In de meeste gevallen zijn we gewend om de drie meest voorkomende producten voor het paneren te gebruiken: crackers, griesmeel en bloem.

Ze presteren natuurlijk behoorlijk goed, maar soms wil je afwijken van de klassieke opties.

Met slechts één verandering kun je de schnitzels veel interessanter en smakelijker maken.

Waarmee kun je paneermeel vervangen?

Lijnzaad of sesamzaad

Als je je koteletten een beetje gezonder en heel ongebruikelijk wilt maken, probeer dan deze twee ongebruikelijke paneeropties.

koteletten
Foto: © Belnovosti

Het is belangrijk om te onthouden dat de schnitzels in dit geval snel in een koekenpan met olie worden gebakken en vervolgens naar de oven worden gestuurd.

Plantaardig paneren

Veel mensen kennen deze optie niet, maar het is erg interessant. Je kunt alle geschikte groenten nemen (bijvoorbeeld courgette of aardappelen) en ze hakken met een rasp.

Leg vervolgens de groentemassa in de oven en droog. Daarna kunt u beginnen met het paneren van de koteletten zelf.

Vlokken

U moet alle ontbijtgranen bereiden die niet hoeven te worden gekookt. Daarna gaan we er met een deegroller overheen of malen we ze in een koffiemolen (niet heel fijn). Dit soort paneermeel zal velen aangenaam verrassen.