Culinair

Nieuwjaarsgerechten 2025 versieren: heerlijke en mooie ideeën voor het Jaar van de Draak

#image_title
476views

Sommige huisvrouwen zijn van mening dat het versieren van nieuwjaarsgerechten tijdverspilling is, maar een prachtig versierde is bijvoorbeeld een lust voor het oog en wekt eetlust op, alleen al door zijn uiterlijk. En bij het feest ter gelegenheid van het komende jaar 2025 is dit ook een gelegenheid om het beschermdier van de komende 366 dagen te sussen.

Waar houdt de Draak, het symbool van het jaar 2025, van?

Het komende nieuwe jaar 2025 zal plaatsvinden onder auspiciën van de Green Wood Dragon. Dit is een koninklijk en gevaarlijk mythisch dier dat niet van verveling en eentonigheid houdt, wat alleen maar invloed kan hebben.

De draak moet vanuit het hart gevoed worden, dus de tafel moet het volgende hebben:

  • gerechten gemaakt van vlees, vis, gevogelte,
  • een verscheidenheid aan groente- en fruitstukken (hoe meer hoe beter),
  • evenals bakken
  • noten,
  • kazen,
  • chocolade,
  • diverse drankjes.

De beschermheer van volgend jaar houdt van vlees in alle variaties, dus het zal niet moeilijk zijn om hem te plezieren. En om haar nog meer te sussen, moet je meer aandacht besteden aan het versieren van nieuwjaarsgerechten.

Decoraties voor het Jaar van de Draak

Gerechten met een decor dat drakenschubben imiteert, zien er origineel en symbolisch uit op de nieuwjaarstafel. Elke huisvrouw kan op deze manier iets lekkers serveren. Elke salade, zij het of, kan op een bord worden geplaatst en versierd met chips, noten of kruiden.

Bladerdeegsalades kunnen bijvoorbeeld worden besprenkeld met geraspte dooiers, zodat het gerecht op een kaaswiel lijkt en er draken op kunnen worden “gevestigd”. Je kunt schattige eetbare draken maken van gekookte kwarteleitjes of kippeneieren. Elementen van een eetbaar decor in de vorm kunnen niet alleen snacks zijn, maar ook zoet. Een met chocolade omhulde kers en een kegelsnoepje zullen een prachtige kleine draak vormen.

Hoe versier je een nieuwjaarssalade?

Het versieren van nieuwjaarsgerechten is van groot belang, omdat een mooie presentatie zelfs de meest gewone salade tot een feestelijke traktatie kan maken. Om het voorgerecht een nieuwjaarslook te geven, is een gewoon bosje groen voldoende. Met zijn hulp kan de salade worden omgezet in een weelderige spar of een kerstkrans. Bovendien kunnen ze worden versierd met granaatappelpitjes, maïs, erwten of sterren gesneden uit gekookte wortelen en bieten.

Bladerdeegsalades kunnen worden ontworpen in de vorm van een kalenderblad, een klok die op het punt staat 12.00 uur aan te geven, een laars of een hoefijzer voor geluk. Vergeet aanvullende elementen niet, zoals kaarsen gemaakt van krabstokken, bloemen en dennenappels gemaakt van groenten, en meer. Met hen zal zelfs een salade die eenvoudig op een bord wordt gelegd er eleganter en smakelijker uitzien.

Smakelijke hapjes

Voorgerechten zijn bedoeld om de eetlust op te warmen vóór de hoofdgerechten. Ze worden bereid met vlees, vis, groenten, fruit, eieren en zeevruchten. Op nieuwjaarsdag hebben snacks nog één taak: ze moeten tafeldecoratie worden en een feestelijke sfeer geven. Om dit te bereiken worden ze gemaakt in de vorm van sneeuwpoppen, dennenbomen etc. Zelfs kaasballetjes kunnen in kruiden, paprika of zaden worden gerold, waardoor ze op kerstboomversieringen lijken.

Mooie snitten

Om het symbool van het komende nieuwe jaar 2025 te plezieren, zullen er veel vlees, vleeswaren, kaas, noten en fruit op tafel staan. Dit is een reden om creatiever te zijn. Verschillende soorten van dit gefermenteerde melkproduct kunnen in blokjes, plakjes, dunne plakjes worden gesneden en mooi op een houten bord worden gerangschikt, samen met noten, honing en fruit.

Je kunt van plakjes kaas een driedimensionale kerstboom samenstellen of deze tot een ster, kerstkrans of ander nieuwjaarselement op een serveerschaal schikken. Met dit principe kun je ook worstplakken ontwerpen.

Boterhammen

– snacks waarbij je je fantasie de vrije loop kunt laten. Ze kunnen worden gemaakt in de vorm van kerstbomen, versierd met kerstbomen gemaakt van groen of verse komkommer, en voor het serveren in de vorm van een spar worden gevouwen. Verse tomatensnacks kunnen worden omgezet in grappige kerstmannen. Voor kleine canapés is het beter om spiesjes met sterren te kopen, dan worden de sandwichbomen realistischer.

Heerlijk fruit op de nieuwjaarstafel

Gesneden fruit voor de nieuwjaarstafel wordt meestal versierd in de vorm van een kerstboom. Gesneden fruit kan eenvoudig op een grote schaal worden gelegd in de vorm van een bosschoonheid. En als je geduld hebt, kun je een volumineuze spar maken. De basis is meestal gemaakt van een grote wortel en een appel, ananas of een kartonnen kegel, gewikkeld in folie.

Voor een buffettafel kun je kleine fruitcanapés maken in de vorm van kerstmanhoeden van aardbeien, bananen en kleine zerifirins of marshmallows. Om te voorkomen dat plakjes banaan donker worden, besprenkel ze met citroensap.

Taarten en gebak

en koekjes, kerstversieringen, cupcakes, broodjes en cakes – dit is een onvolledige lijst met zelfgemaakt gebak dat huisvrouwen traditioneel bereiden voor de nieuwjaarstafel. Om ze te versieren, worden decoratieve elementen gebruikt die verband houden met de winter.

Dit kunnen kerstbomen, sneeuwvlokken, sneeuwmannen, dennenappels zijn. Poedersuiker en wit glazuur worden ook vaak gebruikt vanwege de sneeuw-analogie. Als u bijvoorbeeld een cake met fruit of bessen versiert, moeten deze als rijp worden bestrooid met gemalen suiker.

Nieuwjaarsborrel

Niet alleen champagne, waarvan het gebruikelijk is om het glas te heffen op de luidende klok, maar ook warme chocolademelk, cranberrysap en compote van gedroogd fruit worden geclassificeerd als. Om hun presentatie feestelijker te maken, moet je zorgen voor mooie gerechten (mokken en glazen).

De ingrediënten van de drankjes zelf kunnen als decoratieve elementen dienen. Kaneelstokjes voegen niet alleen een kruidig ​​aroma toe aan warme chocolademelk of glühwein, maar fungeren ook als decoratie. Marshmallows in een mok met warme chocolademelk creëren een analogie met sneeuwballen, waardoor het drankje door het smelten nog zoeter wordt.

Voor het decoreren van nieuwjaarsgerechten zijn geen speciale apparaten, enorme hoeveelheden tijd of dure producten nodig. Het enige dat je nodig hebt zijn mooie gerechten, een beetje fantasie en ideeën voor implementatie zijn te zien in de meegeleverde fotovoorbeelden.