Culinair

No-bake: Zeer smakelijke chocolade-cheesecakerepen

#image_title
459views

Chocoladerepen zijn een ideaal dessert op uw nieuwjaarstafel en verrijken het zowel met een uitstraling als met een onweerstaanbare smaak.

Benodigde ingrediënten voor chocolade-cheesecakerepen:

130 g hazelnoten

225 g dadels

30 g cacaopoeder

280 g cashewnoten gedrenkt in water

3 eetlepels agavenectar

120 ml kokosolie, gesmolten

2 eetlepels. hazelnootolie

*Als de dadels te droog zijn, doe ze dan in kokend water en laat ze ongeveer 1 uur staan. Hoe zachter ze zijn, hoe gemakkelijker ze mengen en een betere textuur geven.

Voor de vulling:

½ theelepel hazelnoten, gehakt met een mes

Kijk beter:

Methode van voorbereiden:

De repen zijn niet gebakken, dus het materiaal van de container waarin ze komen maakt niet uit. Er wordt bakpapier geplaatst om het gemakkelijker te maken de cakes te verwijderen als ze gaar zijn.

Doe de hazelnoten, cacao en een snufje zout in een blender of keukenmachine en mix tot de hazelnoten in kleine stukjes gebroken zijn. Ze hoeven niet te veel gemengd te worden, want de hazelnoten moeten wat textuur en knapperigheid hebben. Haal ze uit de blender en doe ze in een diepe kom.

Voeg in dezelfde blender (hoeft niet gewassen te worden) de dadels toe en mix tot ze gebroken zijn en een pasta-achtig mengsel ontstaat.

De resulterende dadelpasta wordt aan de hazelnoten toegevoegd en goed gemengd om een ​​gemakkelijk mengsel te vormen. Als je een krachtige blender hebt, gebruik deze dan voor deze stap.

Het resulterende mengsel wordt uit stap 1 aan het vat toegevoegd en tegen het oppervlak ervan gedrukt. Om het gemakkelijker te maken, kunt u een kopje, bord of iets dergelijks met een platte bodem gebruiken en het mengsel goed aandrukken tot het waterpas staat.

Het dessert wordt in de koelkast bewaard totdat de topping is bereid.

De cashewnoten worden uit het water gehaald waarin ze zaten, gewassen met koud, schoon water, gezeefd en samen met alle andere ingrediënten voor de vulling zonder de cacao in een blender gedaan.

Meng tot een glad en romig mengsel. Voeg de cacao toe en meng opnieuw tot het gecombineerd is met de rest van de ingrediënten.

Dit mengsel wordt aan de basis toegevoegd en geëgaliseerd met een spatel. Zet de hele kom minimaal 2-3 uur of bij voorkeur een hele nacht in de vriezer voordat u deze in blokken snijdt.

Als het uit de vriezer wordt gehaald en het erg moeilijk te snijden is, laat het dan 10 minuten op kamertemperatuur staan, het zal een beetje ontspannen, daarna is het gemakkelijk te snijden.