Culinair

Taart met huisgemaakte korstjes met prei en kwark

#image_title
482views




Foto: iStock/Gulliver

Als er iets lekkerder is, dan is het zeker de taart met de zelfgemaakte korstjes. Vandaag presenteren we u een recept dat een favoriet van uw hele gezin zal worden, en uw gasten zullen sprakeloos zijn.

Ingrediënten voor zelfgemaakte prei-wrongeltaart:

500 gram bloem

1 theelepel zout

2 eetlepels. boter

1 theelepel azijn

lauw water

Voor de vulling:

4 preien, gehakt

400 gram zoute kwark

2 eieren

olie

zout en peper naar smaak

Kijk beter:

Methode van voorbereiden:

Eerst wordt de vulling bereid en vervolgens, nadat deze is afgekoeld, worden de korstjes gevuld.

Fruit de prei in een pan met olie op een gematigde temperatuur, voeg 50 ml water toe en laat het water langzaam verdampen. Breng vervolgens op smaak met zout en peper en voeg vervolgens de kwark en de eieren toe. Bak nog eens 5 minuten om de ingrediënten te combineren en haal dan van het vuur om af te koelen.

Van gezeefd meel, zout, olie, azijn en lauw water wordt een deeg gekneed. Kneed het deeg goed tot het glad is, verdeel het in zes ballen, rol elke bal in een cirkel van 10 cm, plaats deze in een ingevette kom, bestrijk ze met olie, dek af met folie en laat 15 minuten staan ​​om de deegresten te laten rijzen. We nemen een bal deeg, strekken het deeg uit met ingevette handen zonder te kneden en leggen het op het tafelkleed. De uiteinden van het deeg worden zo ver mogelijk uitgerekt, waarna de dikke uiteinden van het deeg worden gescheurd. De korst wordt besprenkeld met olie en vervolgens de vulling. We rollen het deeg aan de ene kant halverwege uit en vervolgens aan de andere kant van de korst. Zo worden twee krullen gevormd, die we in een cirkel buigen. Bij elke bal deeg gaan we op dezelfde manier te werk.

Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden, tot het rood kleurt.