Culinair

Thuis zachte kokoskoekjes koken: een geurige traktatie als tussendoortje

503views

Zelfgemaakt gebak vult de keuken altijd met een aangenaam aroma.

Maar je kunt de geur versterken en gerechten lekkerder maken als je kokosvlokken aan het deeg toevoegt. Niemand zal onverschillig blijven voor zo’n traktatie.

Ingrediënten

  • Kokosvlokken, 140 g,
  • Boter, 120 g,
  • Bruine suiker, 65 g,
  • Witte suiker, 60 g,
  • Ei, 1 st.,
  • Meel, 210 g,
  • Frisdrank, 4 g.

Hoe kokoskoekjes te maken

Eerst moet je de chips een beetje bakken in een droge koekenpan. In dit geval zal het aroma zich nog sterker openbaren.

Zodra zo’n ingrediënt in de braadpan goudbruin kleurt, kun je het vuur uitzetten. Het spaanders moeten worden gekoeld.

Meel
Foto: © Belnovosti

Klop de zachte boter met de suiker luchtig. Vervolgens kun je het ei toevoegen en de massa opnieuw mengen.

Koud spaanders moeten worden gecombineerd met gezeefde bloem en aan het deeg worden toegevoegd.

Het werkstuk moet een half uur in de koelkast worden geplaatst. Nadat je ze hebt getest, moet je balletjes maken en deze op een bakplaat leggen. Je moet koekjes ongeveer 10-15 minuten bakken op 180 graden.

Eerder vertelden we je hoe je met slechts drie ingrediënten heerlijke koekjes maakt.