Culinair

Veel of weinig: in hoeveel water moet je aardappelen koken – veel huisvrouwen maken nog steeds een ernstige fout

#image_title
471views

Veel huisvrouwen houden geen rekening met zo’n fundamenteel punt als de hoeveelheid water die wordt gebruikt bij het koken van aardappelen.

En tevergeefs, want veel hangt af van de hoeveelheid vloeistof.

Als u een fout maakt, verliest het bijgerecht zijn heldere smaak.

Maar als je de juiste hoeveelheid water gebruikt, zullen gekookte aardappelen niet alleen smakelijk, maar ook gezond blijken te zijn.

aardappel
Foto: © Belnovosti

Wat veel huisvrouwen verkeerd doen

Sommige amateurkoks koken aardappelen in grote hoeveelheden water.

Ze redeneren als volgt: “Waarom sparen? Het is beter om meer vloeistof in de pan te gieten, zodat er zeker genoeg is.”

Maar we mogen het volgende niet vergeten: als je het overdrijft met water, zal de groente er zijn smaak aan “geven”, evenals vele belangrijke verbindingen en micro-elementen.

Hoe aardappelen correct te koken

Het is raadzaam om de warmtebehandeling van nachtschade uit te voeren in de minimaal toegestane hoeveelheid water.

Je moet net genoeg vloeistof in de pan gieten zodat de aardappelen er volledig mee bedekt zijn. In dit geval mag er vrijwel geen afstand zijn tussen de “bovenste” aardappel en het wateroppervlak.

In dit geval behoudt de groente meer vitamines en verliest hij zijn smaak niet.

Eerder deelden we de geheime formule voor het koken van pasta.