Culinair

Vis koken zonder onaangename geur: 3 werkwijzen

#image_title
466views

Vis is een lekker en gezond product, maar niet elke huisvrouw kookt graag visgerechten voor lunch of diner.

Het draait allemaal om de geur, die lang in de keuken blijft hangen. Maar je kunt nog steeds van het specifieke aroma van vis afkomen.

Folie of bakpapier

Door vis te bakken met folie of perkament voorkom je niet alleen een sterke visgeur in de keuken, maar kun je ook een mals en sappig gerecht bereiden.

Het voordeel van deze kookmethode is dat je samen met de vis groenten kunt bakken, wat een uitstekend bijgerecht zal worden.

Vis
Foto: © Belnovosti

Citrus

Koks raden ook aan om vis met citroen of limoen te wrijven. In dit geval kunt u niet alleen rekenen op een heldere en interessante smaak. Feit is dat het zuur de visgeur neutraliseert.

Frisdrank

Dit bulkcomponent absorbeert overtollige geuren in de keuken perfect. Het is niet nodig om het toe te voegen tijdens het kookproces.

Zoals ervaren huisvrouwen opmerken, volstaat het om gewoon een kopje frisdrank op tafel te laten staan, zodat het alle aroma’s absorbeert.