Culinair

Voor kerstavond: Unieke koolsarmi met champignons

#image_title
456views

Als je dit jaar iets andere sarma’s wilt bereiden , dit recept is alleen voor jou. Koolsarmi met champignons is niet alleen lekker, maar ook gemakkelijk te bereiden.

Dit zijn de producten die u nodig heeft:

zuurkool – 1 kool

verse champignons – 300 g

prei – 1 stengel

rijst – 150 gram

selderij – een halve kop

knoflook – een paar teentjes

rode peper, bonenkruid en mierikswortel – naar smaakvoorkeuren

koolsap – ongeveer 200 ml

Kijk beter:

Fasen in de implementatie van het recept:

1. Begin met het bereiden van de groenten – snijd de prei en knoflook fijn, en de champignons en bleekselderij – in kleine blokjes.

2. Verhit wat vet in een diepe pan. Voeg hieraan de champignons, prei en bleekselderij toe.

3. Voeg na een paar minuten de rode paprika toe, daarna de gewassen rijst, de knoflook en 200 ml water. Kook tot het klaar is.

4. Scheid de koolbladeren van de kool. Verwijder de dikke witte nerf die zich in het midden van elk blad bevindt.

5. Schep een lepel vulling in het midden van elk koolblad en wikkel de sarmi eromheen.

6. Schik ze in een bakje, op de bodem heb je een paar koolbladeren gelegd.

7. Bestrooi met de droge kruiden.

8. Voeg het koolsap toe en vervolgens een beetje olie.

9. Bedek de pan met een vel aluminiumfolie.

10. Bak ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

11. Verwijder vervolgens de folie en bak nog eens 20 minuten.