Culinair

Waar moet je de lever in weken om van de karakteristieke geur af te komen: melk heeft er niets mee te maken

#image_title
472views

Lever is niet alleen lekker, maar ook gezond.

Maar probeer die mensen te overtuigen die misselijk worden van de specifieke geur van dit product. Het is vooral moeilijk bij kinderen die weigeren zelfs maar een stukje lever te proberen.

Gelukkig is dit probleem eenvoudig op te lossen door culinaire trucs van ervaren huisvrouwen te gebruiken.

Om de karakteristieke geur en smaak van de lever kwijt te raken, moet het slachtafval worden geweekt.

Lever
Foto: Pixabay

In de regel wordt voor deze doeleinden melk gebruikt, maar er is nog een andere optie: voor degenen die geen hele liter melk willen verspillen, of zelfs meer.

Het blijkt dat het resultaat niet slechter is als je de lever onderdompelt in een oplossing van een eetlepel mosterdpoeder en een liter water op kamertemperatuur.

Het weken duurt 1-2 uur, waarna de lever moet worden gedroogd met keukenpapier.

Het op deze manier verwerkte product is geschikt om te braden, koken of stomen.