Culinair

Waarom de taart niet werd gebakken: de belangrijkste redenen voor het probleem – opmerking voor huisvrouwen

#image_title
481views

Zelfgemaakt gebak is altijd een goede optie voor een traktatie die de tafel zal versieren als de gasten arriveren.

Maar het komt voor dat taarten niet altijd van binnen worden gebakken. Er zijn meestal meerdere redenen.

Veel mensen beginnen bijvoorbeeld met het bakken van desserts op hoge temperaturen. Dat moet je niet doen. Het is het beste om de oventemperatuur geleidelijk te verhogen, zodat het deeg langzaam en gelijkmatig bakt.

Een andere populaire reden is afwijking van het recept tijdens het kookproces. In dit geval hebben we het over situaties waarin van sommige ingrediënten te veel is toegevoegd. Hier zul je de baktijd van het gerecht moeten verlengen.

Meel
Foto: © Belnovosti

Soms bakt de cake niet binnen omdat de oven niet naar behoren werkt. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met de mogelijkheden van uw apparatuur voordat u lekkernijen in de oven gaat bereiden.

Hoe een rauwe taart te bewaren

Als de bakproducten niet goed gebakken zijn, plaats ze dan gewoon terug in de oven.

In dit geval is het raadzaam om deze af te dekken met folie, zodat de hoge temperaturen binnen behouden blijven.

Je moet eerst koken op een lage temperatuur (160 graden).

Als er geen folie is, kunt u een bak met water op de onderste plank plaatsen en de gebakken producten invetten met melk.

Binnen 15 minuten is de traktatie klaar.

Eerder deelden we een recept voor het maken van de eenvoudigste taart.