Culinair

Waarom je geen bouillon van bevroren vlees kunt koken: 90% van de huisvrouwen maakt deze fout

#image_title
379views

Vertel eens, wie wil er niet elke dag een paar kostbare minuten of zelfs uren besparen in het bereiden van de lunch of het diner?

Het is om deze reden dat veel huisvrouwen die bouillon willen bereiden, dit doen van bevroren vlees.

Dat wil zeggen, ze halen letterlijk een stuk varkensvlees of rundvlees uit de vriezer, doen het in een pan, vullen het met water en zetten het op het vuur.

Maar als u deze eenvoudige instructies opvolgt, zorg er dan voor dat de bouillon bederft voordat deze zelfs maar gekookt is.

Een kom soep
Foto: © Belnovosti

Het punt is dat het ontdooiproces van het vlees ongelijkmatig zal verlopen, en daarom zal het eiwit in zijn samenstelling in kokend water schiften.

Als gevolg hiervan zullen onsmakelijke vlokken in de pan drijven en kun je de transparantie van het eerste gerecht vergeten, evenals de aangename smaak en het aroma.

Het ergste is dat zelfs het toevoegen van groenten of kruiden niet helpt om een ​​waterige bouillon te maken zonder een smakelijk aroma, en het is onwaarschijnlijk dat je de smaak van het vlees zelf lekker zult vinden.

Wat moeten we doen? Het antwoord is simpel: als je vleesbouillon gaat bereiden, zorg er dan voor dat je het vlees van tevoren ontdooit – dit is de enige manier om een ​​transparant, smakelijk en rijk gerecht te krijgen.