Meestal wordt een fles kefir bewaard in het hoofdcompartiment van de koelkast.
Maar soms is het zinvol om de container in de vriezer te zetten.
In welk geval moet dit gebeuren? Het antwoord is simpel: in een situatie waarin het de bedoeling is dat kefir niet als drankje wordt gebruikt, maar als… smeersel.
Ja, van een gefermenteerd melkproduct kan een smakelijke massa worden gemaakt, die op sneetjes brood moet worden uitgesmeerd.
Recept voor Kefir-spread
Er moet een literfles kefir in de vriezer worden geplaatst.
Wanneer de drank bevriest, moet het product uit de koelkast worden gehaald en moet de plastic omhulling voorzichtig met een mes worden verwijderd.
Het resterende “ijs” moet worden gesneden. De resulterende stukken moeten in een vergiet bekleed met gaas worden geplaatst. Het laatste apparaat moet in een diepe container worden geïnstalleerd (bijvoorbeeld een pan).
De resulterende “structuur” moet enkele uren op het koelkastrek worden geplaatst.
Gedurende deze tijd zal de kefir ontdooien. De wei loopt weg in de pan, maar er blijft een zachte massa op het gaas achter, vergelijkbaar in consistentie met kwark. Dit is dezelfde spreiding.
Aan deze “pap” kun je geraspte komkommer, kruiden en gehakte knoflook toevoegen. Het resultaat is een product dat op sneetjes brood moet worden uitgesmeerd. Je krijgt heerlijke broodjes.
Eerder vertelden we je in hoeveel water je aardappelen moet koken.