Culinair

Waarom sluwe koks de knoflookschillen niet weggooien: ze zijn nodig om één gerecht te bereiden – het zal erg lekker zijn

#image_title
486views

Na het pellen van knoflook gooit de overgrote meerderheid van de huisvrouwen de schillen in de prullenbak.

En tevergeefs, want de verzamelde massa is geen afval, maar een noodzakelijk iets bij het koken.

Ervaren koks gooien knoflookschillen nooit weg. In plaats daarvan stopten ze het in een aparte plastic container voor opslag.

Hetzelfde doen ze met het folie dat tussen de teentjes knoflook zat.

knoflook
Foto: © Belnovosti

Wat te koken met knoflookschillen

Deze massa maakt een heerlijke bouillon.

Plaats alle verzamelde schillen en folie in de pan en vul de inhoud van de container met schone vloeistof.

Zet de pan op het vuur, zet het vuur aan en wacht tot het water begint te koken. Zodra dit gebeurt, duurt het 15 minuten.

Gedurende deze tijd is de bouillon klaar. De resulterende vloeistof moet door een filteroppervlak worden geleid.

De bouillon zal perfect zijn: heerlijk uitziend, goudbruin, aromatisch, gezond en natuurlijk ongelooflijk lekker.

Deze bouillon kan eenvoudig met crackers worden geconsumeerd. Je kunt het ook gebruiken bij het bereiden van soep of pap.

Eerder hebben we uitgelegd waarom het gebruikelijk is om worst schuin te snijden: het blijkt dat alles niet zo eenvoudig is.