Culinair

Wat kun je aan de jus toevoegen om hem dikker te maken: niet alleen bloem

#image_title
467views

Er wordt bloem gebruikt om ervoor te zorgen dat de jus de gewenste kleur en consistentie heeft.
Maar je kunt ook zonder.

Als u bijvoorbeeld simpelweg geen bloem meer heeft, kunt u mosterd aan de jus toevoegen voor een geschikte dikte.

De jus siert saaie gerechten, geeft smaak, sappigheid en zachtheid als je er vlees of halffabrikaten in stoof.

Met jus ziet zelfs de magerste pap er leuker en smakelijker uit.

Meel
Foto: © Belnovosti

Waarom wordt meel toegevoegd?

Meel kan worden gebakken. De kleur van de jus zal hiervan afhangen. Hoe meer bloem, hoe dikker de saus.

Er kunnen alternatieve opties nodig zijn als de bloem op is en de jus vloeibaar is of klaar is maar niet dik genoeg.

In een dergelijke situatie zal mosterdpoeder helpen. Het gerecht zal hier alleen maar van profiteren.

Je kunt de gebruikelijke saus levendiger en pikanter van smaak maken.

Tegelijkertijd zal de kleur van de jus veranderen – hij wordt helderder.

Wat het belangrijkste punt betreft: consistentie, mosterd zal je ook in dit opzicht niet in de steek laten en de vloeibare saus dikker maken.

Hoe je te gedragen

Voeg gewoon een paar theelepels mosterd toe aan de afgewerkte of kooksaus en roer.

Als je niet van pittige gerechten houdt, kun je Dijon-mosterd gebruiken.

Eerder vertelden we je hoe je cheesecake met kwark bakt.