Culinair

Wat te doen als eierschalen in je eten terechtkomen: een nuttige lifehack van een kookgoeroe

#image_title
485views

Ondanks de diversiteit aan meningen over eierschalen (sommige mensen geloven dat ze een zeer nuttig voedingsadditief zijn), geven de meesten er nog steeds de voorkeur aan om zo’n ‘ingrediënt’ in gekookte gerechten te vermijden.

Soms kunnen schelpen echter per ongeluk in voedsel terechtkomen.

Dit gebeurt vaak als je bijvoorbeeld achteloos een ei breekt.

In dit artikel vertellen we je verschillende methoden die je zullen helpen om eierschalen uit je eten te halen als dit gebeurt.

Eieren
Foto: © Belnovosti

Er wordt dus aangenomen dat als de schaal tijdens het koken in de braadpan terechtkomt, de gemakkelijkste manier om deze te verwijderen met natte vingers is.

Je hoeft alleen maar je handen nat te maken, de schaal aan te raken en deze blijft aan je vinger plakken.

We weten niet hoeveel gemakkelijker deze methode is dan proberen de schalen van een koekenpan te schrapen met een mes of vork, maar het is beslist veiliger voor het bedekken van gerechten.

Je kunt ook proberen een ander groter stuk schaal te gebruiken om de schaal te verwijderen – dit zou ook moeten werken.

Eerder schreven we over welke 3 fouten zelfs paddenstoelen van hoge kwaliteit zullen verslechteren.