Culinair

Wat te koken met aubergines: een onverwacht recept – lekker en gezond

#image_title
550views

De eerste helft van de kalenderwinter is voorbij en sommige huisvrouwen hebben misschien een vriezer vol groenten klaargemaakt uit de zomer.

Onder de courgettes, tomaten en kruiden zijn wellicht aubergines te vinden. Wij vertellen je welke heerlijke dingen je in dit geval kunt bereiden, lasagne bijvoorbeeld.

Vereist:

  • aubergines – 800 gr;
  • gehakt (rundvlees) – 500 g;
  • tomatenpuree – 500 gr;
  • kaas (mozzarella en parmezaanse kaas) – elk 100 g;
  • paneermeel – 100 gr;
  • eieren – 2 stuks;
  • plantaardige olie;
  • zout, kruiden naar smaak.

Hoe koken

1. Aubergines moeten, als ze heel zijn, in cirkels of platen van ongeveer een centimeter dik worden gesneden.

2. Klop de eieren in een kom en voeg 2 eetlepels toe. l. water.

Aubergine
Foto: © Belnovosti

3. Rasp Parmezaanse kaas of andere harde kaas apart, meng met paneermeel, voeg zout en peper toe.

4. Maak een bakplaat klaar en plaats de aubergines daarop. Dompel ze eerst in de eieren en vervolgens in een mengsel van crackers en kaas.

5. Bak in de oven op 180 graden gedurende 20-25 minuten en bak op dit moment het gehakt in plantaardige olie, voeg na 10 minuten tomatenpuree toe en breng alles aan de kook.

6. Leg een laag aubergine in een ovenschaal, dan gehakt in saus, dan mozzarella en bedek alles met aubergine.

Zet het klaar op 200 graden in de oven gedurende 10-15 minuten.

Hoe je na de vakantie weer fit kunt worden, vertelden we je al eerder.