Culinair

Wat te koken van Chinese kool: een zeer smakelijke salade zonder mayonaise

#image_title
485views

Gerechten gemaakt van Chinese kool zijn licht. De groente is rijk aan vitamines, gezond en gemakkelijk te bereiden.

Hier is nog een recept voor je culinaire repertoire. Het grote voordeel van de salade is dat deze alleen gezonde en goedkope ingrediënten bevat, en geen gram mayonaise.

Vereist:

  • Peking – 150 gr;
  • paprika – 100 gr;
  • verse komkommers – 100 gr;
  • dille – 15 gr;
  • citroen – 20 g;
  • zure room (15%) – 50 g;
  • Franse mosterd – 20 gr;
  • kippenborst – 150 g;
  • knoflook naar smaak.

Hoe koken

1. Wrijf de kipfilet in met zout, een mengsel van kruiden, specerijen – naar smaak bepalen. Bak in de oven op 200 graden Celsius tot het gaar is.

2. Peking moet in bladeren worden verdeeld, de kern van elk blad moet worden verwijderd en fijngehakt.

Chinese kool
Foto: © Belnovosti

3. Snijd komkommers en paprika’s in kleine blokjes.

4. Meng voor de dressing zure room, mosterd, citroensap, voeg knoflook en kruiden toe naar smaak en wens.

5. Snijd de afgewerkte kipfilet in kleine stukjes en meng met groenten, breng alles op smaak met saus, meng en serveer. Eet smakelijk!

Hoe je een uitzonderlijk lekkere vissoufflé maakt, vertelden we je al eerder.