Wat zijn de 5 geheimen van perfecte gebakken aardappelen die chef-koks kennen: wat huisvrouwen moeten weten
Elke huisvrouw probeert gebakken aardappelen perfect te koken, zodat ze lekker worden, met een gouden korst en goed gebakken van binnen.
Dit is niet altijd mogelijk.
Soms komt de groente er bleek, zacht, gedeeltelijk rauw en niet bijzonder smakelijk uit.
Welke 5 kokstrucs zullen huisvrouwen helpen
Snijnauwkeurigheid
Het is belangrijk om te onthouden dat het op dezelfde manier snijden van uw aardappelpartjes uw kansen op het maken van perfecte aardappelen vergroot. Probeer daarom de aardappelen altijd gelijkmatig te hakken.
Keukenpapier
Het maakt niet uit of je de aardappelen in water laat weken of niet, maar het drogen van de groente is een must. Probeer daarom de aardappelen na het hakken grondig te drogen.
Hoeveelheid olie
Veel mensen besparen olie zodat de aardappelen minder schadelijk blijken te zijn. In dit geval is het echter redelijker om het te bakken, koken of stoven.
Bak de aardappelen in een grote hoeveelheid olie. Anders wordt het gerecht middelmatig.
Temperatuur
Om de aardappelen goed te bakken, moet de braadpan goed worden verwarmd. Pas daarna kun je de olie erbij gieten en weer opwarmen.
Neem de tijd met zout en uien
Het is beter om uien pas toe te voegen nadat je de aardappelen al hebt gemengd. Maar je moet zo laat mogelijk zout toevoegen als je niet wilt dat de aardappelen uit elkaar vallen.