Culinair

Water, wijn of melk: wat te kiezen voor het weken van konijnenvlees en waarom je het moet doen

#image_title
484views

Om konijnenvlees te bereiden moet de kok over bepaalde vaardigheden beschikken.

Niet elke kok weet bijvoorbeeld dat vlees geweekt moet worden, wat onaangename geuren helpt elimineren en een pikante smaak geeft.

De volgende vloeistoffen kunnen worden gebruikt om konijnenvlees te laten weken.

• Wei. Je kunt konijnenvlees er maximaal 8 uur in laten weken zonder extra ingrediënten toe te voegen.

Konijn gerecht
Foto: Pixabay

• Zure room of room, die het vlees sappigheid geeft.

• Een mengsel van olijfolie, gehakte knoflook en kruiden dat het vlees mals en smaakvol maakt.

• Witte wijn, die geuren verwijdert en de spiervezels verzacht.

• Water met kiwipulp, dankzij de fruitzuren waarvan het vlees zeer mals wordt.

Maar met azijn, dat ook kan worden gebruikt om te weken, moet je voorzichtig zijn: als het konijn jong en vers is, kan het vlees daarentegen de smaak verergeren.

Als u voor deze optie kiest, bereid dan een zwakke azijnoplossing voor, bestaande uit een liter water en 2 eetlepels azijn.

We deelden eerder een recept voor het maken van citroentaart in de magnetron.