Culinair

Welke 3 additieven zullen gehakte schnitzels eenvoudigweg transformeren: fijnproevers hebben hun geheimen onthuld

#image_title
461views

Door correct met gehakt te werken, kunt u koteletten van de hoogste kwaliteit bereiden. Daarom is de juiste samenstelling van ingrediënten zo belangrijk.

Soms is het zinvol om niet alleen klassieke componenten in de compositie op te nemen.

Dankzij enkele onverwachte producten kun je de meest indrukwekkende resultaten bereiken.

Met welke 3 componenten moet je rekening houden?

Zure room

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat dit ingrediënt absoluut overbodig lijkt. Het is echter de moeite waard om minstens één keer een paar eetlepels zure room aan het gehakt toe te voegen.

gemalen vlees
Foto: © Belnovosti

Je zult verrast zijn hoe mals en sappig de vleesproducten zullen zijn.

Knoflook

Niet alle huisvrouwen voegen knoflook toe aan gehakte koteletten, omdat ze denken dat het niet geschikt is voor het gerecht. Knoflook heeft echter een uniek kenmerk: gehakt van elk type vlees wordt meerdere malen lekkerder.

Om het aroma en de smaak van het onderdeel volledig vrij te laten komen, wordt de knoflook met een mes gehakt in plaats van door een pers te gaan.

Specerijen

Sommige kruiden maken het gehakt gewoon geweldig. Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan peper, komijn en jeneverbes als het gaat om varkensvleesproducten. Kipkoteletten smaken beter met de toevoeging van curry, kurkuma en fenegriek. Maar rundergehakt wordt op smaak gebracht met basilicum, gember en nootmuskaat.