Culinair

Welke 5 geheimen van restaurantchefs zullen nuttig zijn voor huisvrouwen: handige trucs

#image_title
473views

Ondanks dat ervaren huisvrouwen vaak koken, zullen koks toch meer ervaring hebben.

Dit helpt hen culinaire trucs te begrijpen die hun professionele werk gemakkelijker kunnen maken.

Wat zijn ze?

Zout voedsel correct

Bijna alle gerechten moeten aan het eind worden gezouten. Als je erwten of andere peulvruchten van tevoren zoutt, zullen ze gewoon niet koken.

Als je de aardappelen te vroeg zoutt, kunnen ze hun vorm niet behouden. Zelfs roerei of biefstuk moeten zo laat mogelijk worden gezouten.

koken
Foto: © Belnovosti

Kwaliteit rijst

Je wilt toch zeker geen plakkerig en onsmakelijk bijgerecht op je bord zien. Daarom moet de rijst goed worden bereid.

Eerst wordt het gewassen en vervolgens maximaal 30 minuten in een kom met water bewaard.

Heerlijke aardappelen uit de oven

Om ervoor te zorgen dat ovenaardappelen altijd een korst hebben, moeten ze op een strikt gedefinieerde manier worden gekookt. Eerst wordt de groente geschild, gewassen en gekookt.

Je moet wachten tot het half klaar is. Daarna moeten de aardappelen met gewone bloem worden overgoten en in de oven worden geplaatst.

Kies zonder problemen voor een ananas

Het is zeldzaam om iemand te vinden die zonder veel moeite een rijpe ananas kan kiezen. Het blijkt dat je niet op de schil hoeft te drukken of de rijpheid door geur hoeft te bepalen.

Indien minimaal één blad gemakkelijk verwijderd kan worden, kan het fruit naar het winkelmandje gestuurd worden.

Maak je eigen dressing

Een hoogwaardige en smaakvolle dressing maken is niet zo moeilijk. Voeg eenvoudig droge kruiden en specerijen toe aan een fles ongeraffineerde olijfolie.

Eerder hadden we het over het bereiden van spectaculaire rode borsjt zonder azijn te gebruiken.