Culinair

Winterverleiding: Stoofpotje met kool en gehakt

#image_title
474views

van kool en rundergehakt is een eenvoudig maar stevig en vullend gerecht. Dit is een van die recepten waarbij je de ingrediënten die je in je keuken hebt, kunt aanpassen. Indien gewenst kun je stukjes broccoli, bloemkool, pastinaak of andere soortgelijke groenten toevoegen.

Benodigde producten voor stoofpot met kool en gehakt:

500 ml heet water

500 ml tomatensaus

450 gram rundergehakt

280 g gesneden aardappelen

250 g wortelen

75 g selderij

1 krop verse kool

1 ui

1 eetlepel suiker

zout en peper naar smaak

Kijk beter:

Methode van voorbereiden:

In een grote pan met een beetje olie fruit je het gehakt en de fijngesneden ui.

Wanneer het vlees donkerbruin kleurt, voeg je de aardappelen, wortels en selderij toe, in kleinere stukjes gesneden. Snijd de kool in reepjes en doe deze bij de overige producten in de pot.

Alles is bedekt met water en tomatensaus. Voeg zout en peper toe. Laat de stoofpot ongeveer een uur op laag vuur sudderen, of tot de groenten gaar zijn.

Serveer warm met een sneetje brood.