van kool en rundergehakt is een eenvoudig maar stevig en vullend gerecht. Dit is een van die recepten waarbij je de ingrediënten die je in je keuken hebt, kunt aanpassen. Indien gewenst kun je stukjes broccoli, bloemkool, pastinaak of andere soortgelijke groenten toevoegen.
Benodigde producten voor stoofpot met kool en gehakt:
500 ml heet water
500 ml tomatensaus
450 gram rundergehakt
280 g gesneden aardappelen
250 g wortelen
75 g selderij
1 krop verse kool
1 ui
1 eetlepel suiker
zout en peper naar smaak
Kijk beter:
Methode van voorbereiden:
In een grote pan met een beetje olie fruit je het gehakt en de fijngesneden ui.
Wanneer het vlees donkerbruin kleurt, voeg je de aardappelen, wortels en selderij toe, in kleinere stukjes gesneden. Snijd de kool in reepjes en doe deze bij de overige producten in de pot.
Alles is bedekt met water en tomatensaus. Voeg zout en peper toe. Laat de stoofpot ongeveer een uur op laag vuur sudderen, of tot de groenten gaar zijn.
Serveer warm met een sneetje brood.