Culinair

Wortelcheesecakes bereiden: zonder suiker en bloem – een gezond en bevredigend gerecht

#image_title
488views

Syrniki is een bekend gerecht, meestal bereid met kwark, bloem en suiker.

Maar het recept kan worden verbeterd en geschikter worden gemaakt voor mensen die op dieet zijn.

Je kunt bijvoorbeeld een smakelijke traktatie krijgen als je wortels aan kwark toevoegt.

Het is gemakkelijk om suiker en meel op te geven.

Syrniki
Foto: © Belnovosti

De groente geeft de cheesecakes een bijzondere zoetheid.

Daarnaast moet je een beetje griesmeel aan het mengsel toevoegen, zodat de cheesecakes luchtig zijn en niet uit elkaar vallen in de pan.

Ingrediënten

Om 4-5 porties te bereiden, heeft u het volgende nodig:

  • kwark – 350 g;
  • wortels – 3 stuks;
  • boter – 30 g;
  • griesmeel – 3 el. l.;
  • eieren – 2 stuks;
  • plantaardige olie.

Hoe wortel-cheesecakes te maken

Eerst moet je de wortels schillen en raspen. Vervolgens moet de groente een beetje in boter worden gebakken met toevoeging van griesmeel.

Houd het geheel maximaal vijf minuten op het vuur. Daarna moet de massa worden afgekoeld.

Kwark moet worden gemengd met eieren. Als je een meer homogene massa wilt krijgen, moet je hiervoor een blender gebruiken.

Dan moeten beide massa’s worden gecombineerd.

Zodra de cheesecakes zijn gevormd, moeten ze in griesmeel worden gerold voordat ze naar de pan worden gestuurd. Het is acceptabel om bloem te gebruiken voor het paneren.

Kaaspannenkoekjes moeten worden gekookt in een voorverwarmde koekenpan met olie. Ze mogen aan elke kant niet langer dan drie minuten worden gebakken.

Eerder vertelden we je hoe je cheesecakes maakt zonder kwark.