Culinair

Zeer smakelijke gevulde magere droge paprika’s

#image_title
456views

Vandaag presenteren wij u een recept voor superlekkere gevulde beschuiten, die zo’n fascinerende smaak hebben dat u dit kerstgerecht niet nog een keer met verse zult maken.

Benodigde ingrediënten voor magere gevulde gedroogde paprika’s:

12 droge rode paprika’s

een halve prei, in blokjes gesneden

1 wortel, in blokjes gesneden

1 grote geraspte aardappel

150 g rijst

2 teentjes knoflook

2 theelepel paprika

1 theelepel pittige saus

1 eetl. een lepel droge peterselie

zout en peper naar smaak

100 g gemalen walnoten

200 ml tomatensaus

3-4 laurierblaadjes

Kijk beter:

Methode van voorbereiden:

Maak de droge paprika’s schoon van de zaadjes, was ze en doe ze in kokend water en laat ze 15 minuten koken tot ze zacht zijn.

Fruit de gehakte prei in een beetje olie, voeg dan de wortel toe, bak tot hij zacht is, voeg dan de gewassen rijst toe, laat kort koken en voeg dan de aardappel toe. Giet er 250 ml water bij en laat het geheel, af en toe roerend, sudderen tot het water verdampt is. Als de rijst al dente is, voeg je de knoflook toe door een pers, bak kort samen, voeg dan de paprika, peterselie, zout en peper naar smaak toe en doe als laatste de walnoten erbij. Roer door elkaar om te combineren en haal van het vuur.

Giet de paprika’s af en vul ze met het mengsel. Schik ze strak in twee rijen in een ingevette bakplaat. Giet ze met 200 ml heet water, vervolgens met de tomatensaus, leg er een laurierblaadje op, sluit ze af met een deksel of aluminiumfolie en zet ze in een op 180 graden verwarmde oven gedurende 45 minuten. Verwijder voor het einde de folie/het deksel om de bovenkant af te dichten.