Culinair

Zeer smakelijke vegetarische lasagne

#image_title
477views

Voor deze makkelijke groentestoofpot heb je maar een paar ingrediënten nodig.

Benodigde ingrediënten voor vegetarische lasagne:

3 rode paprika’s, in grote stukken gesneden

2 aubergines, in dikke plakken gesneden

8 eetlepels olijfolie

300 g lasagnebladen

125 g mozzarella

handvol kerstomaatjes, gehalveerd

Voor de tomatensaus:

1 eetlepel olijfolie

2 uien, fijngehakt

2 teentjes knoflook, gehakt

1 wortel, grof gesneden

2 eetlepels. tomatenpuree

200 ml witte wijn

3 blikken tomatenblokjes van 400 g

1 bosje basilicum

Voor de witte saus:

85 g boter

85 g gewone bloem

750 ml melk

Kijk beter:

Methode van voorbereiden:

Om de tomatensaus te maken, verwarm de olijfolie in een pan. Voeg de ui, knoflook en wortel toe. Kook 5-7 minuten op middelhoog vuur tot ze gaar zijn. Zet het vuur iets hoger en roer de tomatenpuree erdoor. Laat 1 minuut koken, giet de witte wijn erbij en kook nog eens 5 minuten tot de wijn tot tweederde is ingekookt. Giet de gehakte tomaten erover en voeg de basilicumblaadjes toe. Breng aan de kook en laat vervolgens 20 minuten sudderen. Laat afkoelen en maal het vervolgens in een keukenmachine.

Om de witte saus te maken, smelt u de boter in een pan, voegt u de bloem toe en kookt u 2 minuten. Voeg langzaam de melk toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur lager en kook tot de saus begint in te dikken. Het is gekoeld maximaal drie dagen houdbaar in de koelkast of drie maanden bevroren.

Verwarm de oven voor op 200C. Beboter twee grote bakplaten lichtjes en voeg de paprika’s en aubergines toe. Besprenkel met olijfolie, breng goed op smaak en bak vervolgens 25 minuten tot ze lichtbruin zijn.

Zet de oven terug naar 180C. Vet een ovenschaal van 30 x 20 cm licht in met olie. Leg een laag groenten op de bodem en bedek met een derde van de tomatensaus. Leg er lasagnevellen op en besprenkel er een kwart van de witte saus mee. Herhaal dit totdat je drie lagen pasta hebt.

Schep de resterende witte saus over de pasta, zorg ervoor dat het hele oppervlak bedekt is, en strooi er vervolgens de mozzarella en de kerstomaatjes over. Bak gedurende 45 minuten tot het bubbelt en goudbruin is.