Culinair

Zeer smakelijke winterkaramelkoekjes

#image_title
469views

Als je deze karamelbroodjes eenmaal hebt gemaakt, worden ze in deze tijd van het jaar een must-have in je keuken. Als je kleine kinderen hebt, kun je ze samen doen, ze zullen zeker plezier hebben.

Ingrediënten voor karamelkoekjes:

110 g boter op kamertemperatuur

60 g suiker

1 ei

1 theelepel vanille-extract

190 g bloem

50 g gemalen amandelen

1/4 theelepel bakpoeder

Een snufje zout

50 g karamel voor de vulling

poedersuiker om te bestrooien

50 g gesmolten chocolade ter decoratie

Kijk beter:

Methode van voorbereiden:

Klop de boter en de suiker een paar minuten. Voeg het ei toe en klop tot een gladde massa. Meng in een andere kom de bloem, het zout, het bakpoeder en de gemalen amandelen.

Vorm het deeg en verdeel het in twee delen. Rol ze een stukje uit, wikkel ze in huishoudfolie en laat ze minimaal een uur in de koelkast liggen. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dikte van 4,5 mm.

Het wordt gesneden met een grote en kleine ronde matrijs. De opening van de bovenste koekjes moet iets verschoven zijn ten opzichte van het midden.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schik de taarten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 12 minuten of tot de randen lichtbruin zijn.

Bestrooi de bovenkanten met poedersuiker. Leg een theelepel karamel op de bodems. Voor het serveren de chocolade erover verdelen.