Culinair

Zo maak je perfecte gestoofde kool: 3 trucs die je niet mag vergeten

#image_title
461views

Gestoofde kool kan geen heel moeilijk gerecht worden genoemd om te bereiden, maar heeft toch zijn eigen nuances.

Dankzij geheime technieken kun je de smaak van dit eenvoudige gerecht aanzienlijk verbeteren.

Wat zijn ze?

Een beetje azijn

Je moet niet aannemen dat azijn op de een of andere manier een negatief effect op kool kan hebben: deze componenten zijn ‘vrienden’ in borsjt.

Als je azijn toevoegt tijdens het stomen van de kool, wordt deze veel zachter en smakelijker.

kool
Foto: © Belnovosti

Voor een halve kilo groente is het voldoende om twee kleine lepels te nemen.

Tomatenpuree

Dit ingrediënt zal gestoofde kool nooit bederven: integendeel, de smaak wordt meer uitgesproken, helder en interessant.

Probeer in de regel niet meer dan twee eetlepels pasta toe te voegen.

Zout en suiker

Niemand heeft vragen over zout: wij introduceren dit ingrediënt in alle gerechten. Het is echter belangrijk om te weten wanneer u gestoofde kool moet zouten.

De ideale tijd is tien minuten voor de finale.

Maar niet iedereen voegt suiker toe. Het zal het gerecht echter ongelooflijk smakelijk maken. Eén lepel suiker kan tegelijkertijd met zout worden toegevoegd.