Culinair

Zo maak je van pure chocolade melkchocolade: een lifehack voor echte zoetekauwen

#image_title
473views

Pure chocolade bevat meer cacao en minder suiker.

Dit dessert wordt als minder schadelijk beschouwd.

Maar tegelijkertijd is niet iedereen klaar om zichzelf te trakteren op een stukje van zo’n delicatesse. Als je een zoetere versie van het dessert wilt, kun je pure chocolade eenvoudig omzetten in melkchocolade.

Er is een eenvoudig recept.

Snoepjes
Foto: © Belnovosti

Ingrediënten:

  • pure chocolade – 1 reep (90-100 g);
  • boter – 50 g;
  • zware room – 1 eetl. l.;
  • melk – 100 ml;
  • suiker (of poedersuiker) – 2 theel.

Hoe koken

Eerst moet je ervoor zorgen dat de olie zacht is voor het kookproces.

Het is voldoende om het van tevoren uit de koelkast te halen.

De chocolade moet in een waterbad worden gesmolten.

Zodra het vloeibaar wordt, kun je suiker, room en boter erdoor roeren.

Deze massa moet gedurende 10 minuten in een waterbad blijven. Tegelijkertijd moet het constant worden geroerd.

Dan hoeft u alleen maar het werkstuk in mallen te gieten en te laten afkoelen.

Als je wilt dat de smaak helderder is, kun je bessen en noten aan de chocolade toevoegen.

Eerder vertelden we je hoe je gekonfijte sinaasappelschillen in chocolade maakt.