Culinair

Zo marineer je paprika in slechts 2 uur: een geurig en knapperig voorgerecht – een eenvoudiger recept kun je niet vinden

#image_title
479views

Krokante en aromatische ingemaakte paprika’s met een lichte zuurheid kunnen een uitstekende tafeldecoratie zijn of als aanvulling op vis of vlees.

Opgemerkt moet worden dat het kookproces zo eenvoudig mogelijk is.

Het enige wat je nodig hebt zijn een paar extra ingrediënten en twee uur voor het serveren.

Ingrediënten

Om 4 porties te bereiden, moet u het volgende nemen:

Peper
Foto: © Belnovosti
  • paprika – 3 stuks;
  • knoflook – 4 teentjes;
  • zout – 2 theelepel;
  • suiker – 2 el. l.;
  • water – 1 glas;
  • azijn (rijst) – 60 ml.

Zo maak je snel en lekker paprika in het zuur

Groenten moeten worden gewassen, uit de zaden worden verwijderd en in reepjes worden gesneden.

Knoflook moet door een pers worden gehaald.

Dan moet je zout en suiker in een pan met water gieten. Dit mengsel moet een paar minuten worden verwarmd. Zodra alle producten zijn opgelost, moet het vuur worden uitgeschakeld. Hierna kunt u azijn gieten.

Doe de paprika in een pot, giet de marinade erbij en voeg de knoflook toe.

Na twee uur kan de knapperige snack veilig worden geserveerd.

Je kunt ingelegde paprika’s maximaal 5-7 dagen in de koelkast bewaren.

Eerder vertelden we je hoe je snel uien kunt pekelen.