Culinair

Zo verpak je pitabroodje zodat het niet scheurt: advies voor liefhebbers van zelfgemaakte shoarma

#image_title
474views

Lavash wordt actief gebruikt bij de bereiding van niet alleen zelfgemaakte shoarma, maar ook broodjes met een grote verscheidenheid aan vullingen.

Als je wilt dat de snack er perfect uitkomt, moet je ervoor zorgen dat het lavashvel niet scheurt tijdens het oprollen.

Een paar eenvoudige regels die we in dit artikel hebben besproken, helpen je hierbij.

Het eerste dat u dus moet doen, is het “Armeense brood” invetten met saus, dit kan mayonaise, zure room, roomkaas, enz. Zijn. Wacht daarna even totdat het dunne vel is geweekt. En alleen dan kun je beginnen met het leggen van de vulling.

Shoarma
Foto: Pixabay

Als je voedsel gaat koken met veel sauzen (dezelfde ketchup en mayonaise), wikkel het dan in een langer pitabroodje met een paar lagen toegevoegd aan de zijkanten (dat wil zeggen boven en onder).

Omgekeerd, als de vulling van je gerecht vrij droog is en niet veel olie, mayonaise en andere relatief vloeibare ingrediënten bevat, heb je geen extra lagen pitabroodje nodig.

Let op: het pitabroodje kan scheuren doordat je te veel vulling erin hebt “geduwd”.

Een andere veel voorkomende oorzaak zijn grote en harde delen van voedsel. Daarom moeten alle producten die u in een flatbread wilt verpakken, in kleine stukjes worden gesneden.

Probeer ten slotte het pitabroodje niet te strak op te rollen, omdat het hierdoor kan scheuren.

Eerder vertelden we je hoe je apfelstrudel maakt. Overigens bevat dit recept ook lavash.