Culinair

Zo vries je cottage cheese in zodat het ook na het ontdooien lekker blijft: culinaire trucjes

#image_title
474views

Zoals u weet, mag de houdbaarheid van verse kwark in de koelkast niet langer zijn dan 3 dagen.

Na deze tijd moet het product worden ingevroren. Het belangrijkste is om het correct te doen, zodat de smaak van de kwark je na het ontdooien niet teleurstelt.

Laten we u er om te beginnen aan herinneren dat u voor te natte kwark de volgende truc moet gebruiken: wikkel de massa in gaas en laat deze 3 uur in een pan in de koelkast hangen.

Als de overtollige vloeistof is weggelopen, knijp de wrongel dan niet uit, anders wordt deze te droog.

Hüttenkäse
Foto: © Belnovosti

Hierna kunt u beginnen met invriezen. De handigste manier om dit te doen is in pakketten.

Doe de kwark in de zak en strijk deze glad tot een dunne laag. Hoe dunner het werkstuk, hoe sneller het product zal bevriezen en indien nodig ontdooien.

Het is ook belangrijk om de lucht uit de zak te laten ontsnappen: hoe minder lucht er in de zak achterblijft, hoe beter het product zal smaken.

Het enige dat overblijft is de zak sluiten en in de vriezer plaatsen, eventueel met een datumlabel erop plakken.

We hebben eerder tips gedeeld om u te helpen de levendige smaragdgroene kleur van uw groenten in warme gerechten te behouden.