Beauty en Gezondheid

Bananenschilthee: voordelen en bereidingswijze

#image_title
484views

We zijn er zeker van dat sommigen van jullie behoorlijk verrast zullen zijn als ze horen dat je uit een bananenschil kunt drinken. zijn een favoriete vrucht en een instant energiebooster na een vermoeiende training of om hongergevoelens te stillen, omdat ze snelwerkende koolhydraten bevatten. Welnu, de schors is net zo nuttig als zijn vrucht!

Voordelen van bananenthee:

Heeft u moeite om ’s nachts in slaap te vallen? Welnu, thee kan als medicijn voor je werken. Bananenschillen bevatten L-tryptofaan (een aminozuur in het lichaam dat wordt omgezet in een hersenstof genaamd serotonine, een hormoon dat verantwoordelijk is voor de stemming, slaap en spijsvertering), dat wordt gebruikt bij de productie van twee slaapinducerende hormonen, genaamd serotonine en melatonine (het hormoon dat de slaapcyclus van het lichaam regelt). Bananenschillen bevatten ook de mineralen magnesium en een hoog kaliumgehalte, die de spieren kunnen helpen ontspannen voordat ze naar bed gaan, en op hun beurt het lichaam voorbereiden op de slaap. Dus voor degenen die moeite hebben met slapen of aan slapeloosheid lijden, kan bananenthee gunstig voor je zijn, omdat het een vasorelaxerend effect (vermindert de spanning in de bloedvatwanden) in het lichaam heeft.

Kijk beter:

Bananenschil bevat de mineralen magnesium en kalium. Ze kunnen nuttig zijn bij het verlagen van de bloeddruk en het verminderen van het risico op hartaandoeningen en beroertes. Bananenschillen bevatten een bioactieve stof genaamd catechine, die cellen kan helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen (een soort onstabiel molecuul dat zich ophoopt in cellen en schade aan andere moleculen kan veroorzaken).

Bananenschillen bevatten vitamine B6, ook bekend als pyridoxine, wat erg belangrijk is voor het lichaam en de algehele gezondheid. Het kan ook helpen bij het reguleren van de ontwikkeling van rode bloedcellen (cellen die zuurstof naar alle delen van het lichaam transporteren), waardoor de immuniteit wordt versterkt.

Bananenschillen vormen ongeveer 40% van het gewicht van een banaan en zijn rijk aan bioactieve en antioxiderende stoffen die kunnen helpen bij het bestrijden van chronische hartziekten. Antioxidanten zijn stoffen die langzame celschade veroorzaakt door vrije radicalen kunnen voorkomen. Ze worden ook wel ‘vrije radicalenvangers’ genoemd. Onderzoek heeft aangetoond dat is aangetoond dat de schil van een banaan nog meer antioxidanten bevat dan het vruchtvlees. Als je de schil aan je thee toevoegt, kun je dus de inname van deze antioxidantmoleculen verhogen.

Kijk beter:

Omdat bananenschillen een hoog kaliumgehalte bevatten, een mineraal dat de bloeddruk, spiercontracties en vochtbalans van het lichaam kan reguleren (wat kan helpen het stofwisselingsproces van het lichaam soepel te laten verlopen) en daardoor zwelling kan helpen tegengaan.

Hoe maak je bananenschilthee?

de schil van 1 banaan

1 kopje water

½ theelepel kaneelpoeder (optioneel)

of suiker naar smaak (optioneel)

Was de banaan goed en snij beide uiteinden af ​​voordat je hem gaat schillen, snijd de schil in twee helften. Verwarm een ​​kopje water in een pan op het vuur en doe de bananenschillen erin. Laat het koken totdat de kleur van het water begint te veranderen naar een lichtbruine tint. Zet vervolgens het vuur uit, haal de schillen uit het water en gooi ze weg. Zeef de vloeistof in een glas en dan kun je het kaneelpoeder en de honing toevoegen, wat optioneel is. Het is klaar om te eten.

Je kunt de banaan ook zo gebruiken om thee van te maken. In plaats van de schil te verwijderen, snijdt u de hele banaan horizontaal in drie tot vier stukken en kookt u deze in water volgens dezelfde methode als hierboven.