Beauty en Gezondheid

Deze goedkope groente werkt als aspirine

#image_title
468views

De overvloed aan voedingsstoffen maakt deze groente waardevol in de voeding. Bieten moeten vaak worden gegeten omdat ze een preventieve werking hebben op het hele organisme.

“Bietenwortel heeft een significant effect op het verbeteren van het bloedbeeld, terwijl het tegelijkertijd de bloeddruk verlaagt en daarmee het risico op hart- en vaatziekten, hartaanvallen en nierziekten verkleint. Vanwege deze gunstige eigenschappen wordt het een natuurlijke ‘aspirine’ genoemd, die het fysieke uithoudingsvermogen, de bloedcirculatie versterkt en de bloedvaten verwijdt”, zegt de Russische arts Dr. Zuhra Pavlova.

Waarom stoppen ervaren huisvrouwen aspirine in de wasmachine?

Voordelen van bieten

De gezondheidsvoordelen van bieten komen tot uiting in het feit dat het vetten uit het bloed verwijdert, de stofwisseling stimuleert en de lever stimuleert om efficiënter te werken.

In tegenstelling tot andere groenten bevatten bieten bepaalde hoeveelheden vitamine B12, waardoor ze een zeer geschikt voedingsmiddel zijn voor vegetariërs.

“Het heeft een positief effect op de werking van de darmen en hun peristaltiek. Omdat het ook jodium bevat, heeft het een positieve werking tegen veroudering van het lichaam. Het is bekend dat het rode deel van de groente het nuttigst is. Maar de bladeren kunnen ook worden geconsumeerd door ze te bereiden als snijbiet of spinazie”, zegt de arts.

Hoewel velen gekookte bieten het lekkerst vinden, bestaat er geen twijfel over dat ze het gezondst zijn als ze rauw worden gegeten. Bij een warmtebehandeling langer dan 15 minuten verliest het zijn voedingswaarden, en dat zijn er behoorlijk veel, zegt de deskundige ook

Bietensap voor een lagere bloeddruk

Uit een onderzoek van de British Hypertensive Association bleek dat een halve deciliter bietensap per dag de hoge bloeddruk aanzienlijk verlaagde. Het sap kan het beste worden geperst met een sapcentrifuge, en om de smaak te verbeteren, moet je naar smaak citroensap, geperste wortels en honing toevoegen. Als je geen sapcentrifuge hebt, rasp dan de bieten en wortels fijn en giet er citroensap over. Wanneer het mengsel een beetje bezinkt, wordt het goed gefilterd en gezoet met honing. Uit een kilo bieten wordt ongeveer 700 ml sap verkregen.

“Mensen die lijden aan osteoporose mogen deze groente niet eten. Bieten bevatten namelijk veel oxaalzuur, wat de opname van calcium en andere mineralen vermindert. Diabetici moeten voorzichtig zijn met de consumptie van bieten, omdat ze behoorlijk zoet zijn, vooral als ze worden gekookt, en vanwege het hoge ijzergehalte moeten bieten worden vermeden door iedereen die tumoren heeft, omdat tumorcellen zich voeden met ijzer”, zegt de arts.

Bieten zijn ook rijk aan veel mineralen, zelfs mineralen die vrij zeldzaam zijn in andere groenten. Dit zijn koper, dat de concentratie bevordert en de gewrichten versterkt, chroom, dat helpt bij het bestrijden van overgewicht, mangaan, dat beschermt tegen reuma, en zink en selenium, die het immuunsysteem versterken.

Waarom wordt aspirine aan augurken toegevoegd? Iedereen zou het moeten weten!

Belangrijk: het artikel vervangt geen uitgebalanceerd dieet en overleg met een specialist!